Mama Rony

Bloedgroep what?

Soooooooo, het is dus gebleken dat ik bloedgroep O negatief heb, wat nogal zeldzaam is en aliëns het hebben .. of naja het komt niet vaak voor. Als je niet zwanger bent of iets merk je er niks van, en is het ook echt no problemo alleen als je zwanger bent dus blijkbaar wel. Heb ik weer .. man man man.

 

Ik heb 0,0 contact met mijn vader, maar mijn moeder heeft O positief, dus moét ik het wel van die ouwe man hebben. Ik heb bij 15 weken (zoiets), de nipt test gedaan, en gelukkig hou ik zo erg van bloedprikken, echt een pretje NOT!!!!! Heb er een lichtelijke fobie voor. Maar anyways, toen moest ik 8 buisjes afgeven. Ik dacht dat ik gek werd, dramaqueen dat ik ben. Daarna naar de verloskundige voor de uitslag, ze vertelde meteen dat alles goed was met de baby, en toen kwam de "máár" ... toen vertelde ze me dus dat ik bloegroep O negatief had. And I was like .. "euhm oke ja? So?" Toen kwam ze met de uitleg over dat als de baby een andere bloedgroep heeft dan ik, mijn lichaam kan denken dat ik een virus of wat dan ook in mijn lichaam heb en er dan antistoffen tegen gaat maken. Nou dat willen we natuurlijk niet, dus daarom moet ik met 30 weken en direct na de bevalling een neutraliserende vaccinatie krijgen zodat dat allemaal word verholpen. Nou, ondertussen wanneer ze dat vertelde ging er zo'n mega foute goede tijden/slechte tijden drama soap door mijn hoofd. Heb ik weer dacht ik, niks goeds aan mijn "vader" overgehouden, krijg ik dit van hem, gratis en voor niets. 

 

De verloskundige kreeg me al gauw rustig, en eigelijk is er niks aan de hand. Tegenwoordig hebben ze zoveel wat ze kunnen verhelpen in de wetenschap en is het echt alles behalve drama. Ze vertelde me dat er ook nog geen antistoffen of iets in mijn bloed zijn gevonden dus dat is helemaal mooi. De prik dalijk is dus puur voor de zekerheid. 

Sowieso ben ik echt vreselijk met dokter, ziekenhuis, bloed dingen enzo. Dus daarom, wish me luck met bevallen lol. Lichtelijk hypochondrisch. But I just love life.

 

Ik ben super positief en eigelijk best benieuwd naar het bevallen zelf (crazy hè). Ik heb totaal geen plan (of naja ik wil wel graag in bad bevallen) en laat alles basically lekker over me heen komen. Alles loopt tenslotte toch zoals het moet en waarschijnlijk anders dan je had gewild. 

XOXO,

RonyHi, wat leuk dat je er bent!

 

Life by Nikkie is hét MOMMY LIFESTYLE MAGAZINE waar ik vertel over mijn leven als mama. Sinds 23 November 2016 zijn wij trotse ouders geworden van een prachtige zoon Wess Christiaan. Als firsttime mommy vertel ik graag aan andere mama's (to be) wat mijn ervaringen zijn in alles wat te maken heeft met baby, mama en gezinsleven. En niet alleen ik wil graag mijn verhaal vertellen, maar ook andere mama's delen graag hun verhaal en ervaringen!

 

Ik hoop je samen met de andere mama's te kunnen inspireren om vervolgens snel weer terug te komen!! Ben je benieuwd en wil je graag nog meer zien? Kijk dan ook even op mijn Instagram account en volg @lifebynikkie.nl of like mijn Facebookpagina & wie weet tot snel!!


Disclaimer


Alle foto's en teksten zijn eigendom van Life by Nikkie. Deze mogen zonder toestemming niet overgenomen worden.