Mama Samantha

Controle's ziekenhuis

 

Binnenkort zitten wij weer met regelmaat in het ziekenhuis. Doordat Jay te vroeg geboren is, wordt hij secuur in de gaten gehouden. In november is de 1 jaars controle. Aangezien Jay geboren is in het VUmc in Amsterdam en uiteindelijk overgeplaatst is naar het WFG in Hoorn, lopen we in twee ziekenhuizen. In het VUmc gaat de controle nog iets uitgebreider als in Hoorn. Zelf rij ik liever naar Amsterdam, aangezien ik meer vertrouwen heb in het VUmc als in het WFG.... dit heeft vooral te maken met de laatste week van mijn zwangerschap en het niet serieus nemen van mijn klachten... zoals de gyneacoloog toen zei, 'Er is niets ergs aan de hand, je haalt makkelijk de 40 weken....' 36uur later was Jay geboren...........

In november hebben we dus 2 bezoekjes staan.. tijdens deze bezoeken gaan we langs de kinderarts en wordt Jay zijn ontwikkeling bekeken. Hierdoor kunnen ze nauwlettend in de gaten houden of hij zijn eigen schema aanhoudt. Zijn lengte en gewicht wordt gecontroleerd en we brengen een bezoek aan de fysiotherapie.

In oktober moeten we ook nog naar Amsterdam. Dan gaan we met Jay naar de oogarts. Sinds juli heeft Jay een babybril. De oogarts vond dat zijn sterkte nog te hoog was voor zijn aantal maanden en hij had een wegdraaiend oogje. Om een mogelijke oogoperatie hopelijk uit te sluiten, besloot de oogarts een babybril voor te schrijven. Alleen heeft Jay besloten dit onzin te vinden......... Volgens de opticien en oogarts moeten we geduld hebben en komt er een dag dat Jay zijn bril accepteerd.... alleen wij hebben de moed inmiddels opgegeven. Als Jay 5sec zijn bril ophoudt is dat namelijk lang! We wachten de controle van begin oktober af... Ik hoop dat zijn sterkte al iets is afgenomen en dat ze anders dé oplossing hebben zodat hij gewoon zijn bril ophoudt i.p.v. opeet...... Meer mensen die hier ervaring mee hebben? Ben benieuwd naar jullie verhalen en/of tips!

 

Liefs, Sam

@mamavanjay

 Hi, wat leuk dat je er bent!

 

Life by Nikkie is hét MOMMY LIFESTYLE MAGAZINE waar ik vertel over mijn leven als mama. Sinds 23 November 2016 zijn wij trotse ouders geworden van een prachtige zoon Wess Christiaan. Als firsttime mommy vertel ik graag aan andere mama's (to be) wat mijn ervaringen zijn in alles wat te maken heeft met baby, mama en gezinsleven. En niet alleen ik wil graag mijn verhaal vertellen, maar ook andere mama's delen graag hun verhaal en ervaringen!

 

Ik hoop je samen met de andere mama's te kunnen inspireren om vervolgens snel weer terug te komen!! Ben je benieuwd en wil je graag nog meer zien? Kijk dan ook even op mijn Instagram account en volg @lifebynikkie.nl of like mijn Facebookpagina & wie weet tot snel!!


Disclaimer


Alle foto's en teksten zijn eigendom van Life by Nikkie. Deze mogen zonder toestemming niet overgenomen worden.