Blog babystraatje

Het weekend begon met een grote knal...

 

Heerlijk! Papa heeft dit weekend 3 dagen vrij dus een lekker lang weekend samen! We hadden alle drie lekker uitgeslapen en begonnen de dag heerlijk relaxt. Samen ontbijten, lekker spelen met Wess en zijn nieuwe loop kar en even niet naar de tijd hoeven kijken! Maar we hadden prachtig weer buiten dus lekker aankleden en snel naar buiten! 

 

Wanneer ik mij eigen aankleed zet ik Wess altijd even in zijn ledikant zodat hij veilig kan spelen. Hij vind dit helemaal niet erg en gaat vaak staan in zijn bedje zodat hij via het raam naar buiten kan kijken. 

 

Maar terwijl ik mijzelf  aan het aankleden was hoorde Martijn en ik ineens een keiharde knal! Het duurde even voor het tot ons doordrong tot vervolgens Wess hard begon te huilen. We renden naar zijn kamertje en daar lag Wess te huilen op de grond... Ja op de GROND!!! Hoe kan het?! Hoe kan een kindje die in zijn bedje aan het spelen is op de grond terechtkomen naast het bedje?! En voor dat jullie gaan denken of het bedje wel laag genoeg stond, ja dat staat hij. Wess komt alleen met zijn hoofdje boven het bedje uit. En als nog is het hem gelukt om uit zijn bedje te klimmen. We weten dat Wess graag overal op en in klimt en het enige wat ik mij kan bedenken is dat hij met zijn armpjes over de rand is gaan hangen en met zijn voetjes tegen de zijkant is geklommen. En dan werkt de zwaartekracht uiteindelijk mee op hem over het randje te laten vallen.

 

De reden waarom ik dit met jullie allemaal deel is dat ik papa's en mama's bewust wil maken van dit voorval. Het bedje is dus niet zo veilig als wij denken. Natuurlijk is elk kindje anders en klimt niet ieder kindje tegen van alles op. Maar Wess doet dit in dit geval wel. En zo is het hem dus gelukt om uiteindelijk op de grond terecht te komen. We hebben enorm mazzel gehad dat Wess zonder ernstige verwondingen er vanaf is gekomen. Hij heeft een klein schaafwondje op zijn hoofdje maar dit was de volgende dag al niet meer te zien. Ook zijn gloed nieuwe tandjes zijn gelukkig allemaal nog heel. Je hoort van mama's dat baby's nog flexibel zijn en weten hoe ze moeten vallen om er goed vanaf te komen maar dit wil je niet voor geen één kindje.

 

MOGELIJKE TIP - Het enige wat ik mij nu kan bedenken om dit te voorkomen is dat ik Wess dus niet meer in het ledikantje zet zonder slaapzak. Met slaapzak aan kan hij namelijk ook geen grip krijg met zijn voetjes op het hout en kan hij er dus ook niet tegenaan klimmen. 

 


Hi, wat leuk dat je er bent!

 

Life by Nikkie is hét MOMMY LIFESTYLE MAGAZINE waar ik vertel over mijn leven als mama. Sinds 23 November 2016 zijn wij trotse ouders geworden van een prachtige zoon Wess Christiaan. Als firsttime mommy vertel ik graag aan andere mama's (to be) wat mijn ervaringen zijn in alles wat te maken heeft met baby, mama en gezinsleven. En niet alleen ik wil graag mijn verhaal vertellen, maar ook andere mama's delen graag hun verhaal en ervaringen!

 

Ik hoop je samen met de andere mama's te kunnen inspireren om vervolgens snel weer terug te komen!! Ben je benieuwd en wil je graag nog meer zien? Kijk dan ook even op mijn Instagram account en volg @lifebynikkie.nl of like mijn Facebookpagina & wie weet tot snel!!


Disclaimer


Alle foto's en teksten zijn eigendom van Life by Nikkie. Deze mogen zonder toestemming niet overgenomen worden.